Rapporten

Nederland op Glasvezel Nederland op Glasvezel
4 februari 2021

De FCA publiceert jaarlijks een overzicht van ontwikkelingen in de glasvezelsector. In 2019 nam de aanleg van nieuwe FTTH-netwerken hoge vlucht, maar was ook sprake van harde concurrentie. En terwijl ook volop zakelijk glasvezel wordt aangelegd, blijft aandacht voor internationale overzeese verbindingen noodzakelijk. Lees er alles over in de nieuwste editie van Nederland op Glasvezel.

Lees verder
DHPA Guide 2020 DHPA Guide 2020
4 februari 2021

In de DHPA Guide 2020 vindt u een uitgebreide beschrijving van de Nederlandse hosting- en cloudsector. De Guide bevat actuele cijfers, analyses en een blik op de toekomst. Daarnaast introduceren de deelnemers en partners van DHPA zich in deze Guide. Gezamenlijk vormen zij een groot deel van de Nederlandse hosting- en cloudsector.

Lees verder
State of the Dutch Datacenters 2020 State of the Dutch Datacenters 2020
4 februari 2021

In dit rapport lees je de DDA’s jaarlijkse marktonderzoek naar de Nederlandse datacentermarkt. Het thema ‘Go Digital, Act Sustainable’ laat zien dat de twee grootste ontwikkelingen in de wereld, digitalisering en de energietransitie, samenkomen in datacenters.

Lees verder
Diversiteit – vrouwen in de ICT-sector Diversiteit – vrouwen in de ICT-sector
4 februari 2021

Het is een bekend feit dat er te weinig vrouwenwerkzaam zijn in de IT-sector. De implicatiesdaarvan zijn voor velen echter onduidelijk. Gaathet om een structureel probleem dat een rem zetop de ontwikkeling en groei van de sector? Welkeoorzaken liggen ten grondslag aan het gebrekaan vrouwen in de IT en wat moet er gebeurenom dit te veranderen?

Lees verder
De Toekomst van de Digitale Economie – Tijd Voor Fundamentele Keuzes De Toekomst van de Digitale Economie – Tijd Voor Fundamentele Keuzes
4 februari 2021

Een studie waarin wordt uitgelegd hoe de digitale economie en de digitale infrastructuur zich tot elkaar verhouden. Tevens zal dit rapport fungeren als handboek voor de stappen die Nederland moet zetten om zich digitaal te blijven ontwikkelen en haar sterke digitale concurrentiepositie te behouden en uit te bouwen.

Lees verder