Nieuws

Amsterdam maakt werk van het verwarmen van huizen met restwarmte van nieuw datacenter Amsterdam maakt werk van het verwarmen van huizen met restwarmte van nieuw datacenter
4 februari 2021

De gemeente Amsterdam, Caransa Groep, Westpoort Warmte en Port of Amsterdam willen de restwarmte van een nieuw te bouwen datacenter in de Amsterdamse haven gaan gebruiken. Het is voor het eerst in Nederland dat een datacenter zo wordt gebouwd dat de vrijgekomen warmte gemakkelijk ter beschikking kan worden gesteld aan een derde partij. Het voornemen is in lijn met het door de gemeente Amsterdam afgekondigde vestigingsbeleid voor datacenters.

Lees verder
Aandacht voor het Clean Networks platform in Het Financieele Dagblad (FD) Aandacht voor het Clean Networks platform in Het Financieele Dagblad (FD)
4 februari 2021

Op maandag 5 oktober 2020 verscheen er onder de titel “Providers gaan bedrijven waarschuwen voor beveiligingslekken” een groot artikel in het Financieele Dagblad (FD). Voor het artikel sprak journalist Stijn van Gils met Octavia de Weerdt, directeur van NBIP.

Lees verder
Coronavirus is aanjager van Europa’s zoektocht naar digitale soevereiniteit Coronavirus is aanjager van Europa’s zoektocht naar digitale soevereiniteit
4 februari 2021

Toen de nieuwe Europese Commissie het afgelopen najaar aantrad, gaven de leiders aan dat het streven naar digitale soevereiniteit een belangrijke ambitie is. Volgens president Ursula von der Leyen is het nog niet te laat om technologische soevereiniteit te bereiken op het gebied van algoritmen, blockchain en quantum computing. 

In Brussel vergaderen ze over het verminderen van de Europese afhankelijkheid van buitenlandse leveranciers, met name uit China, voor medische apparatuur, benodigdheden en farmaceutische producten. 

Lees verder
Tech trends 2020: wat gebeurde er wél dit jaar? Tech trends 2020: wat gebeurde er wél dit jaar?
4 februari 2021

Elk jaar komen grote namen als Google, Gartner en Forbes met een voorspelling van de belangrijkste trends van het aankomende jaar. Echter, tijdens het ontwikkelen van de lijstjes voor 2020 kon niemand rekening houden met wat ons dit jaar te wachten stond. De coronapandemie schudde de wereld flink door elkaar. In tijden van binnen blijven, thuiswerken, online shoppen en via een digitaal scherm contacten onderhouden, zorgde deze situatie tegelijkertijd voor een enorme boost van verschillende trends. We kunnen het blijven hebben over wat er niet gebeurde door het coronavirus, maar we kunnen ook kijken naar wat er juist wél gebeurde. Raymond Vredenburg, Country Director Benelux en Nordics bij Lumen herziet vijf belangrijke trends*.

Lees verder
Nederlandse Cloud Infrastructuur Coalitie (CiC) eerste stap naar slagvaardig digitaal Nederland Nederlandse Cloud Infrastructuur Coalitie (CiC) eerste stap naar slagvaardig digitaal Nederland
4 februari 2021

Nederlandse bedrijven in de cloud, hosting en digitale infrastructuur sectoren bundelen de krachten in de ‘Nederlandse Cloud infrastructuur Coalitie (CiC) om de Nederlandse en Europese positie op het gebied van clouddiensten te verstevigen. Deze coalitie is een initiatief van De Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL), de Dutch Hosting Provider Association (DHPA) samen met ISPConnect als belangen- verenigingen van veel bedrijven in de digitale markt, en kennisinstituut TNO. Het vormen van de nieuwe coalitie is officieel bekendgemaakt in de week van het ECP jaarfestival dat geheel in het teken stond van ‘de succesvolle en veilige digitale samenleving’ en het grote internationale event van het Frans-Duitse data en cloud-initiatief GAIA-X.

Lees verder